Choď na obsah Choď na menu
 


 ObrázokHolubica  AH

 Anglický hrvoliak  

 Anglický hrvoliak patrí medzi veľké hrvoliaky. Bol vyšľachtený v Európe (Anglicko) v 18. storočí. V strednej Európe sa začal chovať po roku 1900. V súčasnosti je rozšírený po celom svete. Zaujímavé je, že toto plemeno sa podieľalo na vyšľachtení a regenerácií  viacerých  plemien hrvoliakov. Kvalitné AH sú skutočne impozantné holuby. Vysoké, primerane štíhle , s dobrou hrvoľatosťou, zaujímavou kresbou              a vzpriamenou postavou patria  určite medzi najzaujímavejšie plemená našich výstav. Napriek tomu, že ich exteriér je z chovateľského hľadiska dosť náročný, tieto holuby nestratili životaschopnosť. Sú vitálne, plodné, ale väčšina chovateľov používa na odchov mláďat krmičov. Je to z dôvodu väčšej efektívnosti chovu. Ja vo svojom chove využívam  ako krmičov hlavne plemeno Košoá, ale občas necham vysedieť a vykŕmiť mláďatá vlastným rodičom ( lepšie po jednom). AH si udržujú pekný vzhľad viac rokov, takže môžu na výstavách dobre dopĺňať mladšie holuby. Pri svojom chove kladiem dôraz na dobré postavy holubov a hrvoľatosť na dlhšom krku. Samozrejme nemožno zanedbať ani pekné zaperenie nôh, ich výšku a celkovú veľkosť holuba.  Pekný AH  musí byť ozaj veľký  (hlavne keď je vyšľachtený malý AH).  Pre dokonalý vzhľad holubov je nutné docieliť,     aby krídla neboli  príliš zdvihnuté. Je to problém viacerých plemien hlavne veľkých hrvoliakov. 

    Slovensko patrí ku krajinám, kde AH je stále obľúbeným plemenom. Máme klub chovateľov AH a pre ďalšie skvalitňovanie chovov dobrú partiu spolupracujúcich nadšencov.   

 A takto vyzeral (mal vyzerať) angl. hrvoliak v Darwinových časoch.   Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obrázok A takto okolo roku 1922, záber vľavo je nakreslený vtedajší ideál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Roloequatlyfaf zsuep

pharmacepticacom,29. 6. 2021 11:08

hydroxychloroquine meaning https://pharmaceptica.com/

hi ht xp

cialis coupons,24. 2. 2021 12:49

buy cialis online safely

Your Orient To Blood Pressure Numbers

AChonlergeVore,8. 10. 2018 0:26

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/ordonnance-pour-le-cialis/

Your Inspiration To Blood Urgency Numbers

AshiesseAdestY,23. 7. 2018 23:54

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/pharmacie-en-ligne-cialis-france/